Sposób przygotowania

Piwo wlać do rondla, zagotować, dodać cebulę, majeranek i kiełbasę, gotować około pół godziny. Następnie przykryć i odłożyć na 30 minut. Z mąki i masła zrobić rumianą zasmażkę. Z wywaru wyjąć kiełbasę i pokroić na kawałki. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu. Cebulę dokładnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Do wywaru z piwa i cebuli dodać zasmażkę wymieszaną w małej ilości zimnej wody, zagotować. Włożyć pokrojoną kiełbasę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać polane usmażonym boczkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smaczne danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Biała kiełbasa najlepsza :) polecam też z grilla

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !