Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z chrupkami czekoladowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 15 dag
cukier puder 5 dag
margaryna 7,5 dag
żółtko jajek 2 sztuki
chrupki czekoladowe 1 szklanka
jajko 1
białko 2 sztuki
mleko zagęszczone słodzone 4 łyżki
śmietana 30% 125 ml
cukier puder 1 łyżka
śmietan fix

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z chrupkami czekoladowymi

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać margarynę, posiekać nożem, następnie dodać przesiany cukier puder i żółtka, szybko i dokładnie zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut.

Gotowe ciasto rozwałkować, wyłożyć do foremek. Podpiec w temp 160 stopni ok 7 minut, wystudzić.

Jajko i białka roztrzepać, dodać mleko skondensowane, chrupki, wymieszać, włożyć do babeczek i ponownie piec w piekarniku ok 10 minut.

Gotowe wystudzić, wyłożyć z foremek, udekorować bitą śmietaną i chrupkami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.12.2011 23:39
mniam
Ewa6274879 21.12.2011 21:20
rozkosz dla podniebienia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak