Sposób przygotowania

Sycąca rozgrzewająca zupa z selera naciowego i soczewicy.
Zaczynamy od podgrzania curry i czosnku na oliwie, następnie wrzucamy marchew pokrojoną w kostkę i soczewicę, chwilę podsmażamy. Wlewamy około 1,5 litra wody, przykrywamy. Po około 15-20 minutach dodajemy seler naciowy pokrojony w paski. Gotujemy jeszcze 15 minut. Jeśli używamy mięsa to dorzucamy je na końcu - ma być soczyste. Ewentualnie dosalamy.
Można polać śmietaną na talerzu.

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    składniki świetnie się zgrywają, na pewno jest pyszna ! Super masz przepiski w książce :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !