Sposób przygotowania

Do śmietany dodać cukier wanilinowy, a następnie zagotować i odstawić, żeby wystygła. Żółtka oraz 1/4 szklanki cukru pudru i zwykły cukier ubić ze sobą bardzo dokładnie na jednolitą masę. Do masy z żółtek dodać ugotowaną wcześniej i ostudzoną śmietaną. Krem wlać do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanego do temperatury 100 stopni przez około 30 minut. Upieczony krem ostudzić, a następnie włożyć do lodówki na około jedną godzinę. 1/3 tabliczki czekolady roztopić w tzn. kąpieli wodnej, a następnie delikatnie polać nią upieczony krem. W następnej kolejności deser posypać jeszcze kilkoma kostkami czekolady. Później deser przyozdobić jeszcze bitą śmietaną. Truskawki umyć, oderwać ogonki i przyozdobić nimi krem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !