Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybka porterówka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porter 1 szklanka
cukier 70 dkg
spirytus 1 szklanka
wanilia 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: szybka porterówka

Porter gotujemy z cukrem i przekrojoną wzdłuż laską wanilii,zdejmujemy z ognia przykrywamy i studzimy.Do ostudzonego porteru wlewamy powoli spirytus,mieszamy i filtrujemy a następnie wlewamy do butelki.Nadaje się do picia już po tygodniu.Fajna słodka wódka ,podajemy ją w małych kieliszkach bo jest bardzo mocna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.12.2011 14:08
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak