Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1/2 kg
marchewka 1
pietruszka 1
cebula 1
ogórki kiszone 2
seler 1/2
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kostka rosołowa 1
natka pietruszki
pieprz
sól
przecier pomidorowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc

Serca drobiowe dokładnie oczyścić, umyć i dusić w bulionie ( jedną kostkę rosołową rozpuścić w jednej szklance wody). Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić na bardzo drobną kostkę. Pokrojone składniki dodać do serc, które się dusiły i całość pogotować . Do wywaru dodać również pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Warzywa z sercami doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz zielem angielskim i jednym liściem laurowym. Całość dokładnie wymieszać i gotować razem, aż serca i warzywa będą miękkie. Na koniec do całości dodać przecie pomidorowy i dokładnie wymieszać. Gulasz podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta41 08.01.2012 10:33
Przygotuję taki, ale z serc wieprzowych. Dodatek ogórków kiszonych i przecieru sprawi na pewno,że potrawa będzie wyśmienita!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak