Sposób przygotowania

Serca drobiowe dokładnie oczyścić, umyć i dusić w bulionie ( jedną kostkę rosołową rozpuścić w jednej szklance wody). Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić na bardzo drobną kostkę. Pokrojone składniki dodać do serc, które się dusiły i całość pogotować . Do wywaru dodać również pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Warzywa z sercami doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz zielem angielskim i jednym liściem laurowym. Całość dokładnie wymieszać i gotować razem, aż serca i warzywa będą miękkie. Na koniec do całości dodać przecie pomidorowy i dokładnie wymieszać. Gulasz podawać na ciepło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Przygotuję taki, ale z serc wieprzowych. Dodatek ogórków kiszonych i przecieru sprawi na pewno,że potrawa będzie wyśmienita!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !