Sposób przygotowania

Mięso wołowe bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a w następnej kolejności pokroić na kawałki. Każdą z części nasmarować pieprzem oraz solą. Mięso odłożyć na chwilę, żeby przesiąkło smakiem przypraw. Grzyby zalać gorącą wodą, a później odcedzić je i pokroić na mniejsze kawałki. Dwie cebule obrać, przemyć zimną wodą, ponieważ dzięki temu nie będą tak bardzo szczypać w oczy i pokroić na drobną kostkę. W jednej szklance wody rozpuścić kostkę rosołową. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć bitki wołowe, a następnie dodać do nich pokrojoną cebulę, rozpuszczoną w wodzie kostkę rosołową, ziele angielskie oraz liść laurowy, a także posiekane grzyby. Całość dusić na patelni, aż mięso będzie miękkie. Podduszoną potrawę posypać umytą i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mmmmmmmmmmmm, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !