Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wareniec ruski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3 l
śmietanka 1,5 szklanki
kwaśna śmietana 2 łyzki
cukier 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Wareniec ruski

3 litry mleka zmieszać z 1,5 szklanką śmietanki i gotować na małym ogniu. Gdy się zagotuje zdjąć do ostygnięcia. Następnie dodać 2 łyżki kwaśniej śmietany i postawić w cieple aby skisło. Po ostudzeniu jeść z cukrem i sokiem malinowym :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak