Sposób przygotowania

Dwie gruszki bardzo dokładnie umyć, obrać i przekroić ma pół, aby wyciąć ze środka gniazda nasionek. Gruszki pokroić na bardzo małe kosteczki. Serek homogenizowany bardzo dokładnie zmiksować za pomocą blendera. Garść rodzynek zalać gorącą wodą i odstawić je na około piętnaście minut, żeby zmiękły. Połówkę cytryny bardzo dokładnie wyparzyć. Z połówki cytryny wycisnąć sok. Świeżo wyciśniętym sokiem polać pokrojone w niedużą kostkę gruszki. Skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do zmiksowanego serka homogenizowanego dodać pokrojone i pokropione sokiem z cytryny gruszki, startą skórkę z cytryny oraz wymoczone, a później odcedzone rodzynki. Do serka dodać również umyty i drobno posiekany szczypiorek. Całość bardzo dobrze wymieszać i odstawić na chwilę do lodówki, żeby schłodziło się.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    ?wietny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta_Prorok

    jeszcze nie jadłam, ale pycha musi być :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !