Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z serkiem homogenizowanym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2
serek homogenizowany 1
rodzynki 1 garść
cytryna 1/2
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z serkiem homogenizowanym

Dwie gruszki bardzo dokładnie umyć, obrać i przekroić ma pół, aby wyciąć ze środka gniazda nasionek. Gruszki pokroić na bardzo małe kosteczki. Serek homogenizowany bardzo dokładnie zmiksować za pomocą blendera. Garść rodzynek zalać gorącą wodą i odstawić je na około piętnaście minut, żeby zmiękły. Połówkę cytryny bardzo dokładnie wyparzyć. Z połówki cytryny wycisnąć sok. Świeżo wyciśniętym sokiem polać pokrojone w niedużą kostkę gruszki. Skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do zmiksowanego serka homogenizowanego dodać pokrojone i pokropione sokiem z cytryny gruszki, startą skórkę z cytryny oraz wymoczone, a później odcedzone rodzynki. Do serka dodać również umyty i drobno posiekany szczypiorek. Całość bardzo dobrze wymieszać i odstawić na chwilę do lodówki, żeby schłodziło się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 16.05.2012 08:42
jeszcze nie jadłam, ale pycha musi być :D
tomek18 24.01.2012 13:36
?wietny deser
pioge7 21.01.2012 08:23
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak