Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria loli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogłórki szklarniowe 2
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 1
ząbek czosnku 1
koperek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria loli

Ogórek obrać, bardzo dokładnie umyć, a następnie pokroić w niegrube plasterki. Pokrojony ogórek posolić, a następnie odstawić. Po upłynięciu niedługiego czasu z ogórka z pewnością wytworzyła się woda, którą należy odlać. Jeden ząbek czosnku obrać, przemyć zimną wodą i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Koperek bardzo dokładnie umyć i drobno posiekać. W oddzielnym garnuszku wymieszać ze sobą jogurt naturalny oraz dwie łyżki majonezu. Do sosu dodać również starty na tarce o małych oczkach jeden ząbek czosnku i doprawić sos do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Sos bardzo dokładnie wymieszać, w późniejszej kolejności polać nim mizerie. Mizeria jest bardzo fajnym dodatkiem do potraw, do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.12.2011 07:41
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak