Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wody i zostawiamy do stężenia. Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i zagotować ponownie. Gdy masa wystygnie dodać jaja i zmiksować. Wyłożyć na dwie blaszki posypane mąką i piec w temp.220 stopni C przez ok. 30 minut.
Krem: Budynie ugotować w 1 litrze mleka, gdy wystygnie dodać margarynę i zmiksować na gładki krem.
Masa: 2 budynie ugotować w 1 litrze soku Kubuś. Na ciasto wykładamy tężejącą galaretkę, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wykładamy krem budyniowy, na to masę kubusiową i przykrywamy drugim ciastem. Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !