Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYCHOTKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
woda 1 szklanka
mąka 1 szklanka
budyń 3 szt.
margaryna 1 kostka
kubuś 1 l
budyń 2 szt
mleko 1 l
galaretka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: PYCHOTKA

Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wody i zostawiamy do stężenia. Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i zagotować ponownie. Gdy masa wystygnie dodać jaja i zmiksować. Wyłożyć na dwie blaszki posypane mąką i piec w temp.220 stopni C przez ok. 30 minut.
Krem: Budynie ugotować w 1 litrze mleka, gdy wystygnie dodać margarynę i zmiksować na gładki krem.
Masa: 2 budynie ugotować w 1 litrze soku Kubuś. Na ciasto wykładamy tężejącą galaretkę, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wykładamy krem budyniowy, na to masę kubusiową i przykrywamy drugim ciastem. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak