Sposób przygotowania

Liście sałat opłukać i osuszyć. Pomidorki pokroić na cząstki. Paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w paski. Pokrojone warzywa przełożyć do miski. Ocet połączyć z 4 łyżkami oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Polać warzywa w misce i wymieszać. Czosnek obrać, posiekać. Rozgrzać pozostały olej z masłem. Wrzucić czosnek. Dodać plastry mięsa. Smażyć po ok4 minuty z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zrumienić pieczywo. Gotowe plastry wołowiny i warzywa ułożyć na grzankach. Od razu podawać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !