Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet na grzance

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 kotlety
pomidorki 4 szt
papryka żółta 1 szt
ocet winny 3 łyżki
olej 6 łyżek
sałata masłowa wg uznania
rukola wg uznania
sałata lodowa wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 zabki
masło 1 łyżka
chleb tostowy 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet na grzance

Liście sałat opłukać i osuszyć. Pomidorki pokroić na cząstki. Paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w paski. Pokrojone warzywa przełożyć do miski. Ocet połączyć z 4 łyżkami oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Polać warzywa w misce i wymieszać. Czosnek obrać, posiekać. Rozgrzać pozostały olej z masłem. Wrzucić czosnek. Dodać plastry mięsa. Smażyć po ok4 minuty z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zrumienić pieczywo. Gotowe plastry wołowiny i warzywa ułożyć na grzankach. Od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.03.2014 09:48
bardzo apetyczny
Róża1 22.05.2013 23:23
super, super potrawa!!
Magdalena1110 23.12.2011 21:46
super
Krystyna32 23.12.2011 09:48
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak