Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przystawka na kolację 2

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosołek 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
jajko 4
szynka konserwowa 14 plasterków
szparagi

Przepis i sposób przygotowania na: przystawka na kolację 2

Jajka gotujemy na twardo. Gdy nam ostygną obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki. W każdy plasterek szynki wkładamy ćwiartkę jajka i szparaga ze słoiczka. Zawijamy szynkę w rulonik. Układamy na podłużnym talerzu ruloniki z szynki w dwóch rzędach. W rosołku rozpuszczamy żelatynę i zalewamy takim roztworem ruloniki z szynki. Wkładamy do lodówki, aż do stężenia galaretki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.05.2012 07:55
wow
ronald88 01.01.2012 15:49
wow
aginaa 21.12.2011 20:02
polecam
fasola 21.12.2011 17:27
dobry pomysł na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak