Sposób przygotowania

Śledzie opłukać pod bieżącą wodą,włożyć do miseczki,zalać mlekiem,odstawić.

Cebulę pokroić w piórka,zeszklić na maśle posypując cukrem.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i dodać do cebulki, wymieszać z przyprawami i przeciśniętym czosnkiem. Dusić ok 20 minut na bardzo małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Na koniec dodać keczup,wymieszać i pozostawić pod przykryciem do wystygnięcia.

Śledzie pokroić dowolnie-ja pokroiłam w większą kostkę), delikatnie wymieszać z chłodnym sosem, odstawić do lodówki na noc.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    jak na ostro to dla mnie bedzie dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !