Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki z suszonymi grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 400-500 gram
olej roślinny kilka łyżek
sól do smaku
nac selera 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
woda ile trzeba
grzyby suszone kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki z suszonymi grzybami

Mięso myjemy, kroimy w niedużą kostkę, przysmażamy na oleju rozgrzanym wcześniej na patelni. Gdy się zrumieni, dodajemy wodę i dusimy na średnim ogniu. Do smaku dodajemy sól, pieprz, nać selera i lubczyk, oraz polewamy przyprawą do dań Kucharek w płynie. Co jakiś czas mieszamy. Dodajemy suszone grzyby. W razie potrzeby uzupełniamy wygotowaną wodę. Gotujemy do miekkości szynki.Gdy mięso już bedzie gotowe zagęszczamy gulasz mąką, rozmieszaną w niewielkiej ilości wody z dodatkiem troche wywaru z gulaszu. Dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą jeczmienną lub z ziemniakami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 21.12.2011 17:49
wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak