Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kostki 1/2 litra
tłuszcz 1 łyżka
kasza manna 2 łyżki
cebula 1 szt
koperek 3 pęczki
śmietana gęsta 1/2 szklanki
jajko 1 szt
sól, pieprz do smaku
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Cebulę obrać, pokroić na małe kawałki i lekko podsmażyć, Połączyć ze sobą kaszę manną, jajko, mąkę, cebulę, doprawić do smaku. Następnie wyrobić ciasto i formować np łyżeczką małe kluski i kłaść na wrzący wywar z rosołu, jedną łyżkę mąki rozprowadzić w śmietanie, wlać do zupy, chwilę gotować a pod koniec gotowania dodać posiekany na drobno koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 06.04.2012 13:28
Może być dobra
Reda 27.12.2011 08:18
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak