Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka panierowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 400 gram
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
olej do smażenia
jaja 1-2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka panierowany

Filet myjemy, kroimy w cienkie plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, smarujemy niewielką ilością majonezu z jednej strony, sypiemy solą, pieprzem i przyprawą do indyka. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1-2 godz. Po tym czasie panierujemy mięso najpierw w bułce tartej, potem w rozmąconym jajku i znowu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z ryżem i białym sosem. Na zdrowie!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 21.12.2011 13:18
wygląda apetycznie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak