Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 50 dag
pieczarki 40 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
pieprz sól do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z pieczarkami

Ser żółty owijamy dokładnie w folie aluminiową i wkładamy do wrzącej wody na około 25 minut. Cebulę obrać pokroić na drobno i podsmażyć na maśle. Pod koniec smażenia dodać oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki, doprawić ziołami i przyprawami. Ser odwinąć z foli rozwałkować wałkiem do ciast, rozwałkować tak by kształt przypominał prostokąt, na nim rozsmarować nadzienie. Na koniec zwinąć roladę i odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 19.05.2012 22:10
bardzo fajny przepis
Kaja35 06.04.2012 13:30
pyszna
Kaja35 06.04.2012 13:30
pyszna
Kaja35 06.04.2012 13:30
pyszna
Reda 22.12.2011 09:58
Superko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak