Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczko migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 5 dkg
mleko 1,5 l
cukier 10 dkg
żółtko jajek 5
jaja 5

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczko migdałowe

Posiekać drobno migdały i zrobić z nich orszadę z 1,5 litra mleka i 10 dkg cukru. Rozbić 5 żółtek i 5 całych jaj, zmieszać to z orszadą mleczną i przecedzić przez sito. Następnie przelewamy to do rondelka i gotujemy na malutkim ogniu. Wstawiamy następnie do piekarnka i zapiekamy. Gdy jest możliwość krojenia mleczka wyciągamy i podajemy posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak