Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsno-serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 40 dag
majonez 400 ml
jajko 4
mięso mielone 50 dag
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsno-serowa

1. Ser zetrzeć i wymieszać z majonezem, jajkami i przyprawami. Rozłożyć na blachę i piec 20 min.

2. Mielone mięso (przygotowane jak do kotletów mielonych) rozłożyć na upieczony ser. Powinna powstać warstwa o grubości ok. 1 cm. Zawinąć zaczynając od szerszej strony.

3. Powstałą roladę piec w piekarniku 1h 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 21.12.2011 17:12
fajny przepis
artur7 21.12.2011 13:34
mniam
artur7 21.12.2011 13:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak