Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik w winegrecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 200 ml
ocet jabłkowy 20 ml
Musztarda francuska Prymat 50 g
miód 10 ml
jabłko 1 szt
matijasy 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik w winegrecie

Śledzie moczymy kilka godzin . Następnie suszymy je lekko z nadmiaru wody i kroimy na kawałki . Robimy sos . Do musztardy dodajemy miód ,ocet i mieszamy .Następnie wlewamy olej i mieszamy ..Jabłko kroimy na plasterki . Układamy na przemian kawałki śledzia i jabłka .Polewamy sosem winegret .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 21.12.2011 07:26
super śledzik na wigilie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak