Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krzyśka surówka z papryki z gorgonzolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
żółta papryka 1/2 szt
GORGONZOLA 5 dag
cebula 1 mała
ocet winny 2 łyżki
pieprz
sól
cukier
olej 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krzyśka surówka z papryki z gorgonzolą

Papryki dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę, dodajemy do papryki. Wlewamy ocet oraz olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę gorgonzolę i ponownie dokładnie mieszamy. Podajemy na kolację lub jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.01.2012 18:30
Pod mój smak.
aga130982 04.01.2012 07:41
super
pacpaw 26.12.2011 22:05
aż chce się zyć
MAR3STA 24.12.2011 09:37
fajna
alaaa 21.12.2011 19:40
fajna taka kolorowa
treonina 21.12.2011 09:37
ale kolorowa! lubię taka sałatki :-)
Monika111 21.12.2011 08:25
pycha! :)
gottrina 21.12.2011 07:27
kolorowa surówka, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak