Sposób przygotowania

MORSZCZUK ZAPIEKANY W SOSIE ŚMIETANOWO -CZOSNKOWYM

1 kg morszczuka (najlepiej z Biedronki mała ilość glazury)

2 kubki kwaśnej śmietany

15 dag sera zółtego

0,5 cytryny

4 ząbki czosnku

1 łyżka posiekanego koperku,lub piertuszki

sol ,pieprz do smaku

FILETY OBTOCZONE W MĄCE SMAŻYMY NA ZŁOTY KOLOR.

WYKŁADAMY DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA.

ŁĄCZYMY : ŚMIETANĘ ,CZOSNEK,SOK Z CYTRYNY, POSIEKANY KOPEREK, STARKOWANY SER,DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLA I PIEPRZEM. ZALEWMY RYBĘ I ZAPIEKAMY OK 35MIN.

SMACZNEGO

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !