Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa kasza jęczmienna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3/4 szklanka
cebula 1 mała
pieczarki 4 średnie
kiełbasa wiejska 10-15 dag
zielona papryka (świeża) 1/4
żółta papryka 1/4
masło klarowane 1 łyżka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
papryka czerwona 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa kasza jęczmienna

Kroki postępowania

1
Kaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki również obieramy i kroimy w średnią kostkę, przesmażamy razem z cebulą na rozgrzanym maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostę kiełbasę i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Kolorowa kasza jęczmienna foto
2
Papryki umyte i pokrojone w cienkie paski o długości około 1,5-2 cm dodajemy do pozostałych składników, dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kolorowa kasza jęczmienna foto
3
Dorzucamy ugotowaną kaszę, doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem.
Krok 3 - Kolorowa kasza jęczmienna foto
4
Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Kolorowa kasza jęczmienna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.12.2011 23:13
ładnie się prezentuje
ewasylwia 23.12.2011 12:05
pięknie podane
Beatris 21.12.2011 16:21
Pięknie wygląda i pewnie tak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak