Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki z tuńczyka z przegrzebkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 3-4 ząbki
sok z limonki
sól
pieprz
oliwa
przegrzebki 6-8 sztuk
tuńczyk 2 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: steki z tuńczyka z przegrzebkami

Zaczynamy od marynaty - czosnek i bazylię miksujemy z oliwą i sokiem z limetki.Marynatą smarujemy dokładnie umyte i wysuszone steki z tuńczyka, odstawiamy na przynajmniej 2-3 godziny. Tuż przed smażeniem oprószamy je solą i pieprzem, smażymy po około 2-3 minuty z każdej strony.
Przegrzebki smażymy po około minucie z każdej strony.
Na zdjęciu - z sosem pieprzowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 21.12.2011 13:52
apetyczne
Magdalena67 20.12.2011 20:53
Zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak