Sposób przygotowania

Masło topimy z miodem na wolnym ogniu. Gdy chwilę przestygnie łączymy z pozostałymi składnikami, zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na grubość około 5mm i wykrawamy pojedyncze pierniczki.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 7-10 minut. Z tej porcji wychodzi około 50 pierniczków.
Studzimy i dowolnie dekorujemy. Pierniczki przechowujemy w szczelnie zamkniętej puszce, jeśli chcemy by były miękkie do puszki wkładamy kawałek jablka

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    boskie
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    dziś mam zamiar zrobić i co przepis to inny :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    fajne pierniczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !