Sposób przygotowania

Pokroić pomidora w kostkę. Posiekać drobno cebule.
Pokroić piersi z kurczaka w średniej wielkości kawałki i posolić (tylko)!
W miseczce wymieszać: imbir, czosnek, kmin rzymski , kolendrę, kurkumę, pieprz i paprykę.
Na rozgrzany olej wrzucić cebulkę i podsmażyć na lekki brąz. Dodać wymieszane przyprawy i dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojonego pomidora i ketchup. Zalać woda i zagotować.
Następnie dodać kawałki kurczaka i wszystko gotować ok 10-15 min. Jak kurczak będzie miękki należy dodać jogurt i podgotować jeszcze ok. 5min, aby sos zgęstniał.
Najlepiej pasuje podawane z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga20

    pychota;) uwielbiam smaki indysjkie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    coś w moim stylu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    kuchnia indyjska :) bardzo lubię próbować kuchni świata. Tikka masala będzie wyprawą do indii hmm może w środę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniamm;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    dużo składników ale myślę ze smak to wszystko wynagrodzi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !