Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 50 dkg
marchewki 2 szt
seler 1 szt
cebule małe 3 szt
ryż 25 dkg
Kminek mielony Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczarkami

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić ją na patelni. Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Ugotować marchew z selerem na półmiękko, po czym pokroić w kostkę i razem z pieczarkami dodać do cebuli. Dusić pod przykryciem do 10 minut. Po tym czasie dodać ugotowany ryż, posypać go sproszkowaną papryką, rozgniecionym kminkiem. Całość dokładnie wymieszać, dusić jeszcze przez 10 minut. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.01.2013 10:23
bardzo lubię takie jedzonko
Anna152 15.06.2012 07:38
super
Gosia20 06.06.2012 17:06
super
Kuchareczka2 05.06.2012 09:57
znakomite
Mysiunia 30.05.2012 21:23
bardzo lubię risotto, ale ja zazwyczaj dodaje nieco mięsa:)
Katarzyna56 19.05.2012 11:33
Mniam
IlonaAlbertos 16.05.2012 20:30
Zapowiada się apetycznie.
smile 23.01.2012 09:13
fajne =)
marines27 10.01.2012 12:54
pychota:)
marines27 10.01.2012 12:54
pychota:)
marines27 10.01.2012 12:54
pychota:)
marines27 10.01.2012 12:54
pychota:)
marines27 10.01.2012 12:54
pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak