Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z soesem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
śmietana 6 łyżek
pieczarki 180 gram
kostka rosołowa 1
natka pietruszki
cebula 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z soesem pieczarkowym

Piersi z kurczaka dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w kostkę. Pokrojone piersi z kurczaka posypać pieprzem oraz solą i odłożyć na parę chwil do lodówki, żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Kostkę rosołową rozpuścić w pół szklance wody. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Rozpuszczoną kostkę rosołową, pokrojoną cebulę oraz pieczarki dać na patelnię i całość podsmażać razem. Sos pieczarkowy posolić i popieprzyć do smaku według własnego uznania. Do sosu włożyć pokrojone piersi z kurczaka i całość dusić razem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec sos zagęścić śmietaną i bardzo dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i posypać potrawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.06.2012 14:57
super:)
owocówka 21.12.2011 12:26
jadłam podobny- super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak