Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wołowe z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
jabłka 1 kg
cytryna 1/2
sól
pieprz
woda 1 szklanka
cebula 2
przecier pomidorowy 5 łyżek
kostka rosołowa 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wołowe z jabłkami

Jedną szklankę wody zagotować, a następnie dorzucić do niej dwie kostki rosołowe. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek i w późniejszej kolejności pokroić na niedużą kostkę. Do bulionu z kostek rosołowych dodać pokrojone w kostkę jabłka. Do tego dodać pięć łyżek przecieru pomidorowego oraz połowę opakowania przyprawy curry. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Cebule podsmażyć na złoty kolor na patelni, na rozgrzanym oleju. Podsmażoną cebulę dodać do reszty składników. Mięso wołowe dokładnie oczyścić oraz pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Całość dusić pod przykryciem ,aż wołowina będzie miękka. Na koniec doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 24.03.2012 08:04
ale dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak