Sposób przygotowania

Jedną szklankę wody zagotować, a następnie dorzucić do niej dwie kostki rosołowe. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek i w późniejszej kolejności pokroić na niedużą kostkę. Do bulionu z kostek rosołowych dodać pokrojone w kostkę jabłka. Do tego dodać pięć łyżek przecieru pomidorowego oraz połowę opakowania przyprawy curry. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Cebule podsmażyć na złoty kolor na patelni, na rozgrzanym oleju. Podsmażoną cebulę dodać do reszty składników. Mięso wołowe dokładnie oczyścić oraz pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Całość dusić pod przykryciem ,aż wołowina będzie miękka. Na koniec doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !