Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z jajkami i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
pieczarki duszone 1 szkl
boczek wędzony 15 dkg
koperek zielony 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z jajkami i pieczarkami

Fasolkę gotujemy w sporej ilości wody, soląc pod koniec gotowania,prawie do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki podsmażamy na oleju i dusimy we własnym sosie, doprawiając solą i pieprzem na końcu. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na suchej patelni.
Na półmisku układamy odcedzoną fasolkę, posypujemy pieczarkami, układamy połówki jajek, polewamy skwarkami z boczku , na koniec posypujemy posiekanym koperkiem, suszonym tymiankiem i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.10.2012 11:29
pyszna kolacja
pawelek180844 02.06.2012 14:39
Super
Elżbieta17 28.05.2012 18:35
ale smakowicie wyglądają:)
agnieszka137 20.12.2011 23:15
dobre! pomysłowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak