Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 30 dag
rosół z kury 2 litr
masło 2 łyżka
cebula 1 szt
śmietana 30% 4 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Usunąć ogonki od szczawiu , drobno go posiekać i dodać do cebuli. Całość zalać rosołem i gotować 10 minut, doprawić śmietaną i do smaku solą i pieprzem. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 26.07.2012 16:42
dawno nie robiłam
babcia
babcia 26.07.2012 16:42
dawno nie robiłam
jozefinach 01.07.2012 11:10
Lubię szczawiową.
romanrafal
romanrafal 19.04.2012 15:08
smaczna
Ada-Gaba 15.04.2012 12:32
dobra
Norgiusz 03.04.2012 09:28
lubie:)
mic 27.03.2012 12:43
kiedy ja ja jadlem, aj dawno
Wacław 07.03.2012 12:42
dobra
Seba 01.03.2012 12:52
smaczna
Maniek2 23.02.2012 19:20
mniam
joanna77 23.01.2012 11:04
lubię
RenataZ-et 19.01.2012 13:39
bardzo dobra jest taka szczawiowa zupa
Margo1 20.12.2011 19:56
lubię
Margo1 20.12.2011 19:56
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak