Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach, obrać i przecisnąć przez praskę. Cebule posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Dodać pokrojone grzyby, doprawić solą i pieprzem. Odparować nadmiar sosu, wbić 2 jajka i podsmażyć nadzienie.
Masę ziemniaczaną wymieszać z 2 jajkami, mąką i solą. Wyłożyć ciasto na zwilżoną serwetę i uformować prostokąt o grubości 2 cm.
Nałożyć nadzienie, posypać natką, zawinąć za pomocą serwety i zsunąć na natłuszczoną blaszkę spojeniem do dołu.
Posmarować śmietaną i posypać bułką tartą. Piec ok.50 min.w 180st.
Podawać zawijaniec pokrojony w plastry z dowolną surówką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !