Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa pomarańczowa do tortu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok p[omarańczowy 3 szkl
cukier żelujący 1/3 kg
pomarańcza 1 szt
skórka pomarańczowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa pomarańczowa do tortu

Do garnka wlewamy sok, wsypujemy cukier, mieszamy i gotujemy. Dodajemy pokrojoną obraną pomarańczę i skórkę. Gotujemy kilka minut do zestalenia się masy, studzimy i przekładamy tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa888 07.10.2018 16:11
Cukier zelujacy,ale jaki? Jest 1:1, 1:2 i 1:3 -proporcje cukru do zelu.Prosze uscislac w przepisach takie info.
m1monika 02.01.2014 15:18
przydatny przepis :-)
ben-ka 10.11.2013 20:33
bardzo ciekawy przepis.
Wacław 15.10.2013 15:30
fajny pomysł
SmacznaPyza 04.01.2012 13:28
dzięki za odpowiedź :)
Grażyna13 20.12.2011 22:41
Pyzo, może być z kartonu.
Emilia22 20.12.2011 18:14
wygląda smakowicie
SmacznaPyza 20.12.2011 14:47
czy sok taki z kartonu czy świeży?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak