Sposób przygotowania

Małe kapelusze pieczarek skropić sokiem z cytryny,oprószyć pieprzem i odstawić na 2 godziny.Resztę pieczarek pokroić.Na 2 łyżkach masła podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek,dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż woda odparuje.Przestudzone pieczarki zmiksować z posiekanymi migdałami,śmietaną,jajkami,tymiankiem i solą.Do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy wyłożyć połowę masy,rozłożyć kapelusze pieczarek,przykryć pozostałą masą,wyrównać łyżką i posypać płatkami migdałowymi.Formę włożyć do brytfanki z wodą i piec 40 minut w temp.180 stopni C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !