Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królewski złoty karp

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: królewski złoty karp

Oprawić i umyć karpia.Osuszyć.Pokroić na dzwonki.Obsypać sola i przyprawą do ryb.Jajka roztrzepać ,maczać w nich kawałki ryby po czym obtoczyć w bułce ismażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.Usmażone dzwonki karpia ułozyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 10-15 min w temp 150st Podawać przyprane świeżą bazylią i estragonem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.09.2013 22:18
I ta chrupiąca skórka
Zosia1 24.03.2013 08:56
brzmi smacznie, ja znam i robię królewskiego karpia z czerwonym winem
kriko 14.12.2012 07:52
super
Krzysztof15 14.09.2012 18:11
pyszne
Krzysztof15 14.09.2012 18:11
pyszne
Kuchareczka2 18.03.2012 11:09
lubi pływać pycha
smakoszek 21.01.2012 20:40
pyszna rybka
Ewa/kalapurtka 22.12.2011 20:48
musza byc pyszne
Karolcia12 20.12.2011 09:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak