Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stek wieprzowy z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 400 g
cebula 1
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 100 g
schab bez kości 600 g
olej 2 łyzki
wino białe 100 ml
sól
Kminek mielony Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: stek wieprzowy z grzybami

oczyścić grzyby,obrać cebulę i czosnek.Pokroić w plasterki.Pokroić boczek w paseczki.
Mięso wypłukać i osuszyć.Pokroić na plastry i obsypać pieprzem.Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.Steki odstawić w ciepłe miejsce.Do tłuszczu na patelni dodać łyzkę masła grzyby,cebulę,czosnek i boczek.Całośc podsmażyć na małym ogniu 5min.Uzupełnić winem ,doprawić solą pieprzem i kminkiem.Dusić jeszcze 15min.Pod koniec wrzucić resztę masła.Mięso polewać sosem i podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 23.11.2012 16:12
bajka
Luki 17.02.2012 16:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak