Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia zapiekana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
jajko 4
masło 2 łyżki
śmietana 125 ml
sok z cytryny 1
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta cynamonu
pęczek koperku
cebula biała 1
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia zapiekana

Cebule podsmażyc .Dynie pokroic w grubą kostkę ,posypac solą i pieprzem,skropic sokiem z cytryny.Dodac di niejpodsmażona cebulę ,włożyc do rondla ,dusic pod przykryciem na małym ognniu.Do wpół miękkiej dyni dodac cynamon i gałkę .Przełożyc do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem .Jajka rozmieszac trzepaczką ze śmietaną ,zalac dynię i zapiekac około 30 minut w temperaturze 200*C .Przed podaniem posypac siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 19.07.2012 10:10
ciekawy przepis :-)
Anio?eczek 08.06.2012 13:04
uwielbiam dynię!
zdzislawa2 03.03.2012 13:06
ekstra
ben-ka 18.10.2011 10:26
Ja za dynią nie przepadam ale kto wie? pewnie by mi smakowało takie danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak