Sposób przygotowania

Cebule podsmażyc .Dynie pokroic w grubą kostkę ,posypac solą i pieprzem,skropic sokiem z cytryny.Dodac di niejpodsmażona cebulę ,włożyc do rondla ,dusic pod przykryciem na małym ognniu.Do wpół miękkiej dyni dodac cynamon i gałkę .Przełożyc do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem .Jajka rozmieszac trzepaczką ze śmietaną ,zalac dynię i zapiekac około 30 minut w temperaturze 200*C .Przed podaniem posypac siekanym koperkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja za dynią nie przepadam ale kto wie? pewnie by mi smakowało takie danie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    uwielbiam dynię!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ciekawy przepis :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !