Sposób przygotowania

Z jaj, cukru, mąki i proszku do pieczenia wyrabiamy ciasto, wlewamy na wcześniej wysmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy 30min. W tym czasie przyrządzamy poncz z wody, cukru, masła, kakaa. Dodajemy 2 kieliszki . Ołówkiem robimy dziurki w cieście bardzo gęsto. W te dziurki wlewamy poncz. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Nakładamy na ciasto, posypujemy wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dziwny tytuł
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    A ja znam ciasto pod tą samą nazwą ale bez śmietany.Też piecze się biszkopt,robi dziurki i wlewa polewę.Jadłam w wykonaniu koleżanki i ciasto proste,lecz smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !