Sposób przygotowania

Najpierw wyrabiamy biszkopt. Łączymy ze sobą jaja, mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz cukier. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy. Bułki namaczamy w dwóch szklankach mleka i dobrze rozdrabniamy przy pomocy widelca. Do garnka wsypujemy 100g wiórek kokosowych, dolewamy szklankę mleka oraz dobrze rozdrobnione i nasiąknięte bułki. Całość gotujemy około 5-10 minut, aż powstanie jednolita masa. Jedną kostkę miękkiej margaryny ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy wystudzoną masę. Na patelni rozpuszczamy resztę margaryny, dodajemy łyżkę cukru i pozostałe wiórki kokosowe. Prażymy na złoty kolor. Biszkopt przekrawamy na połowę. Pierwszy placek smarujemy cienko lekko podgrzanym dżemem. Nakładamy ok. 3/4 masy. Drugi placek również smarujemy cienko dżemem, kładziemy masę i górę biszkoptu. Również smarujemy dżemem i wykładamy resztę masy. Wierzch posypujemy ostudzonymi, uprażonymi wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda pysznie...:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ciekawy pomysł
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo interesujący przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !