Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z baraniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1/2 kg
słonina 3 dag
cebula 5 dag
mąka 2 łyżki
baranina 30 dag
sól do smaku
majeranek do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z baraniną

Fasolę ugotować do miękkości. Baraninę pokroić w kostkę, obsmażyć na tłuszczu. Z mąki, reszty tłuszczu i cebuli przygotować zasmażkę, rozprowadzić wywarem z fasoli. Tak przygotowany sos dodajemy do fasoli i mięsa. Przyprawiamy do smaku, dodajemy roztarty czosnek, chwilę dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak