Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki śledziowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 1/2 kg
ser żółty 15 dkg
majonez tradycyjny 2 łyżki
olej 3 łyżki
Szczypiorek cienki 1 pęczek
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki śledziowe

Filety śledziowe zalać olejem i odstawić na kilka godzin w zimne miejsce. Ser pokroić na 4centymetrowe pałeczki, śledzie wyjąć z oleju i pokroić na wąskie paski. Każdą pałeczkę serową owinąć śledziem, spiąć wykałaczką. Na półmisku ułożyć majonez, a na nim śledziowe ślimaki. Posypać szczypiorkiem, udekorować paseczkami czerwonej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.12.2011 16:04
fajne
jasiek 01.09.2011 19:40
apetyczne danko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak