Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
pieczarki 12 szt
cebula 1 szt
ogórek konserwowy 4 szt
szynka gotowana 10 plasterków
masło 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, przestudzić. Pieczarki posiekać. Cebule obrać, pokroić drobno w kostkę. Rozgrzać tłuszcz na patelni, podsmażyć razem z pieczarkami cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Ogórek odsączyć, zetrzeć na drobnej tarce. Jajka obrać, podzielić na połówki, wyjąć żółtko. Wymieszać z ogórkiem, pieczarkami, cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Nadziać połówki jajek farszem. Podawać z szynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.05.2015 13:39
ciekawy pomysł
Monika111 19.12.2011 19:13
Smakowita przystawka :)
mikrusiak 19.12.2011 19:01
fajne :)
Emilia22 19.12.2011 17:28
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak