Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy chleb pełnoziarnisty z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 1 kilogram
drożdże 15 dekagramów
cukier 5 łyżek
sól 1,5 łyżki
ulubione ziarna 3 łyżki
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy chleb pełnoziarnisty z piekarnika

Wszystko razem wymieszać, odstawić na 20 minut. Ponownie wyrobić i znów odstawić na 20 minut. Piec 60 minut w temperaturze 230 stopni.
Ulubione ziarna : pestki słonecznika, pestki dyni, pestki lnu.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rygielik 09.04.2014 19:24
nie polecam chleb wcale nie wyszedł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak