Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 szt
marchew 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
ryż 1/2 szkl
koncentrat pomidorowy 1 słoik mały
smietana 18% 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Skrzydełka dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu 30-35 minut. Marchewkę obieramy, dokładnie myjemy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie drobno siekamy. Następnie marchew oraz pietruszkę dodajemy do wywaru, a także solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy też przyprawę uniwersalną. Chwilę całość gotujemy. Następnie dodajemy opłukany ryż i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy ryż już będzie miękki, dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy. Następnie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką, doprowadzamy do wrzenia. Zupę podajemy gorącą ozdobioną kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.02.2012 23:09
Apetycznie się prezentuje.
ronald88 21.12.2011 10:24
super
ewasylwia 20.12.2011 11:35
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak