Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 40 dag
kalafior 1 szt
marchew 2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
smietana 18% 150 ml
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
woda 2 l
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Skrzydełka kurze dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 30-40 minut. Marchew obieramy, dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kalafior dokładnie myjemy, a następnie dzielimy na mniejsze różyczki. Natkę pietruszki płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie drobniutko siekamy. Następnie wszystkie warzywa przekładamy do garnka do gotujących się skrzydełek, dodajemy pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej, solimy oraz pieprzymy do smaku. Całość gotujemy kolejne 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę rozmieszaną z odrobiną mąki, doprowadzamy całość do wrzenia. Zupę zdejmujemy z ognia, podajemy gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.02.2012 23:09
Uwielbiam takie zupki.
ronald88 21.12.2011 10:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak